نگارش پایان نامه در مورد بررسی رابطه رتبهبندی شرکتها بر اساس شاخصهای مالی و ... |
افزایش یا کاهش سرمایه ناشر یا شرکتهای تحت کنترل.
انتشار اوراق بهادار جدید.
تغییر در سیاست تقسیم سود ناشر.
عوامل تأثیرگذار در سایر اجزاء ساختار سرمایه از قبیل قراردادهای لیزینگ، تضمین یا ارائه ضمانتنامههای بانکی بااهمیت و تأمین مالی خارج از ترازنامه.
استقراض یا بازپرداخت مبالغ قابل توجه در مقایسه با گردش عملیات مالی ناشر.
ج – تغییر در ساختار مالکیت ناشر از قبیل:
تغییر عمده در ساختار مالکیت ناشر بهنحوی که کنترل شرکت تغییر یابد.
تغییر در ساختار ناشر مانند ادغام، تحصیل و ترکیب.
د – سایر اطلاعات مهم مؤثر بر قیمت اوراق بهادار ناشر و تصمیم سرمایهگذاران از قبیل:
انتقال یا واگذاری ماشینآلات و تجهیزات بهمنظور تغییر ساختار ناشر.
خرید یا فروش بااهمیت داراییهای ناشر.
توثیق یا فکرهن بخش قابل توجهی از داراییهای ناشر.
ایجاد یا منتفی شدن بدهیهای احتمالی بااهمیت.
تغییر بااهمیت در پیشبینی عملکرد ناشر یا برنامههای آتی مدیریت، بههمراه دلایل مربوطه.
افزایش یا کاهش بااهمیت درآمدها و هزینههای ناشر در آینده قابلپیشبینی به همراه دلایل مربوطه.
ورود خسارت بااهمیت ناشی از رویدادهای طبیعی (آتشسوزی، سیل، زلزله و…) یا ورود خسارت به واسطه انجام فعالیتهای عملیاتی و غیرعملیاتی ناشر.
تعدیلات سنواتی بااهمیت.
درخواست برای خروج از فهرست شرکتهای پذیرفتهشده در بورس و دلایل آن.
هرگونه رویداد و یا تغییر در شرکتهای تحت کنترل که اثر با اهمیتی بر فعالیت، وضعیت مالی و نتایج عملکرد شرکت مادر (اصلی) دارد.
تبصره: ناشر موظف است تغییر بااهمیت در پیشبینی عملکرد شرکت یا برنامههای آتی مدیریت را بههمراه دلایل مربوطه، بلافاصله افشا و گزارش مربوط را در فرمهای تعیینشده حداکثر ظرف ۲ روز کاری بعد به سازمان ارائه نماید.
مادۀ ۱۴- در صورت انتشار شایعه یا گزارشی که حاوی اطلاعات خلاف واقع و یا گمراهکننده و یا مستندات جعلی باشد، ناشر مکلف است، بلافاصله اطلاعات و توضیحات کافی در خصوص شایعه یا گزارش مزبور را به سازمان ارسال و برای اطلاع عموم افشا نماید.
مادۀ ۱۵- ناشر میتواند در موارد زیر، اطلاعات مهم را با الزام به عدم افشا، با تأخیر (پس از رفع محدودیتهای ذیل) افشا نماید:
الف ـ افشای فوری موجب زیان یا عدمالنفع بااهمیت برای ناشر شود.
ب ـ ناشر در حال انجام مذاکره بوده و هنوز بر سر اصول آن توافق حاصل نشده باشد.
ج ـ افشای فوری مزایای قابل توجهی برای شرکتهای رقیب فراهم کند.
د ـ موضوع مورد افشا پیوسته در حال تغییر باشد.
تبصره: ناشر مکلف است پس از رفع محدودیتهای فوق نسبت به افشای فوری اطلاعات اقدام نموده و دلایل استناد به هر یک از بندهای این ماده را به همراه مستندات لازم به سازمان اعلام نماید.
ماده ۱۶- در صورتی که تأخیر در افشای اطلاعات موضوع ماده ۱۵ منجر به اشاعه اطلاعات مزبور یا دادوستد متکی به اطلاعات نهانی یا فعالیت نامتعارف بازار شود، ناشر مکلف به افشای فوری آن اطلاعات است.
ماده ۱۷- به منظور جلوگیری از انتشار اطلاعات افشاء نشده موضوع ماده ۱۶، ناشر ملزم به رعایت موارد زیر است:
الف ـ دسترسی به اطلاعات مزبور محدود به مدیران و کارکنان ذیصلاح ناشر باشد و این اطلاعات صرفاً در رابطه با وظایف و مسئولیت اشخاص در اختیار آنها قرار گیرد.
ب ـ در صورتی که لازم باشد اطلاعات مزبور در اختیار کارکنان، وکلا، حسابداران، حسابرسان، مشاوران مالی ناشر یا سایر اشخاص ذیصلاح قرار گیرد، نهانیبودن این اطلاعات و ممنوعیت استفاده شخصی از آن در دادوستد متکی به اطلاعات نهانی به آنها تأکید شود.
تبصره: اشخاص مذکور در این ماده جزء مصادیق اشخاص دارنده اطلاعات نهانی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۶) قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه ۱۳۸۴ محسوب میشوند.
مادۀ ۱۸- کلیه ناشران موضوع این دستورالعمل موظفند سایر اطلاعات مورد درخواست سازمان را حسب مورد افشا نمایند.
مادۀ ۱۹- سازمان میتواند مکاتبات فیمابین خود و ناشر را حسب مورد جهت اطلاع، به عموم اعلام نماید.
ماده ۲۰- در صورت عدم رعایت هر یک از مواد این دستورالعمل، موضوع مطابق با فصل ششم قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و مقررات انضباطی مربوطه پیگیری میگردد.
مادۀ ۲۱- این دستورالعمل یک ماه پس از تصویب هیئت مدیره سازمان لازمالاجرا میباشد.
پیوست ۳
دستورالعمل اجرایی نحوه گزارشدهی دارندگان اطلاعات نهانی
دستورالعمل اجرایی “نحوه گزارشدهی دارندگان اطلاعات نهانی“
دستورالعمل اجرایی نحوه گزارشدهی دارندگان اطلاعات نهانی، در اجرای تبصره ۲ ماده ۴۶ قانون بازار اوراق بهادار در جلسه مورخ ۱۱/۱۰/۸۶ توسط هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب رسید.
اصطلاحات بکار رفته در این دستورالعمل عبارتند از:
الف) “شخص گزارشدهنده": عبارت است از هر یک از اشخاص موضوع تبصره ۱ ماده ۴۶ قانون بازار اوراق بهادار که براساس تبصره ۲ همان ماده مکلف به گزارشدهی میباشد.
ب) فرم شماره (۱): فرمی است که “شخص گزارشدهنده” به منظور اعلام مشخصات خود به عنوان دارنده اطلاعات نهانی تکمیل و به سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس اوراق بهادار تهران ارسال میکند.
ج) فرم شماره (۲): فرمی است که “شخص گزارشدهنده” مکلف به تکمیل آن پس از انجام معامله، هرگونه تغییر در مالکیت اوراق بهادار و یا تغییر رابطه وی با ناشر اوراق بهادار میباشد.
د) فرم شماره (۳): فرمی است که شرکت مکلف به تکمیل و ارائه آن به سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس اوراق بهادار تهران میباشد.(مادۀ ۱)
“اشخاص گزارشدهنده” که نسبت به ناشر پذیرفتهشده در بورس دارندۀ اطلاعات نهانی محسوب میشوند عبارتند از:
الف) مدیران شرکت شامل اعضای هیئت مدیره، هیئت عامل، مدیرعامل و معاونان آنان،
ب) بازرسان، مشاوران، حسابداران، حسابرسان و وکلای شرکت،
ج) سهامدارانی که به تنهایی و یا به همراه افراد تحت تکفل خود، بیش از ده درصد سهام شرکت را در اختیار دارند یا نمایندگان آنان،
د) مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره و مدیران ذیربط یا نمایندگان شرکتهای مادر (هلدینگ) که مالک حداقل ده درصد سهام یا دارای حداقل یک عضو در هیئت مدیرۀ شرکت سرمایهپذیر باشند،
هـ) سایر اشخاصی که با توجه به وظایف، اختیارات و یا موقعیت خود به اطلاعات نهانی دسترسی دارند. سازمان بورس و اوراق بهادار میتواند اشخاص مشمول این بند را حسب مورد تعیین نماید.(مادۀ ۲)
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 09:59:00 ق.ظ ]
|