بررسی پایان نامه های انجام شده درباره تعیین ارتباط بین کیفیت زندگی کاری (QWL) و تعهّد سازمانی ... |
جدول فوق مبین این واقعیت است که که میزان پرداخت منصفانه و کافی بر میزان تعهد سازمانی نقش دارد و از روی نمرات متغیرهای پرداخت منصفانه و کافی و محیط کار ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی می توان مقدار نقشی را که بر میزان تعهد سازمانی دارند، پیش بینی کرد.
براساس مقادیر B جدول، متغیرهای پیش بین پرداخت منصفانه و کافی و محیط کار ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی به این صورت وارد معادله رگرسیون شد.
: مقدار پیش بینی شده متغیر y
: مقدار ثابت با عرض از مبدأ نقطه تقاطع خط رگرسیون با محور y
b1 : شیب خط یا ضریب رگرسیون
x1 : مقادیر متغیر پیش بین
- متغیر اول پرداخت منصفانه و کافی
= (متغیر پرداخت منصفانه )
متغیر اول و دوم (پرداخت منصفانه و کافی و محیط کار ایمن و بهداشتی )
= (متغیر محیط کار ایمن و بهداشتی) × ۷۷۲/۰+ (متغیر پرداخت منصفانه و کافی)
متغیر اول و دوم و سوم (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، فضای کلی زندگی)
=(فضای کلی زندگی) ×۲۹۹/۰+ (متغیر محیط کار ایمن و بهداشتی) × ۷۷۲/۰+ (متغیر پرداخت منصفانه و کافی)
نتایج جدول ۴-۸ نشان می دهد که چون (t محاسبه شده برای بررسی معنی داری شیب خط رگرسیون متغیر پرداخت منصفانه و کافی برابر است (۰۰۰۵/۰ P< ، ۵۱۱/۵=t) چون سطح معناداری از سطح ۰۵/۰=P کوچکتر است، بنابراین قدرت پیش بینی متغیر پرداخت منصفانه کافی برای تعهد سازمانی از لحاظ آماری معنادار است و همچنین با توجه به t محاسبه شده برای بررسی معنی داری شیب خط رگرسیون برای متغیر محیط کار ایمن و بهداشتی برابر است با (۰۰۰۵/۰P< ، ۷۲۳/۳= t ) چون سطح معناداری از سطح ۰۵/۰=P کوچکتر است، بنابراین قدرت پیش بینی محیط کار ایمن و بهداشتی برای تعهد سازمانی از لحاظ آماری معنادار است. و همچنین با توجه به t محاسبه شده برای بررسی معناداری شیب خط رگرسیون برای متغیر فضای کلی زندگی برابر است با (۰۰۰۵/۰P< ، ۰۸۷/۲= t) چون سطح معناداری از سطح ۰۵/۰=P کوچکتر است، بنابراین قدرت پیش بینی متغیر فضای کلی زندگی برای تعهد سازمانی از لحاظ آماری معنادار است.
اما قضاوت در مورد سهم و نقش پرداخت منصفانه و کافی ، محیط کار ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی در تبیین متغیر ملاک (میزان تعهد سازمانی) را باید به مقادیر بتا واگذار کرد. زیرا این مقدار استاندارد شده بوده امکان مقایسه و تبیین سهم نسبی هر یک از متغیرها را فراهم می سازد که در جدول ۴-۹ گزارش شده است.
جدول ۴-۹: سهم و نقش متغیر پیش بین (پرداخت منصفانه و کافی ، محیط کار ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی)در پیش بینی تغییرات متغیر ملاک (تعهد سازمانی)
نمرات اندازه ایجاد تغییر در انحراف معیار متغیر ملاک به ازاء یک واحد تغییر در انحراف معیار هر یک از مؤلفه ها براساس بتای بدست آمده | نمرات میزان پیش بینی تغییر متغیر ملاک با توجه به معادله رگرسیون گام به گام براساس مقادیر بتا توسط متغیر پیش بین | متغیر پیش بین (پرداخت منصفانه و کافی ، محیط کار ایمن و بهداشتی و فضای کلی زندگی) |
۱۹۳/۰ | ۳۴۶/۰ | x1 |
۲۰۷/۰ | ۲۳۷/۰ | x2 |
۱۴۳/۰ | ۱۲۹/۰ | x3 |
نتایج جدول ۴-۹ نشان می دهد که متغیرهای (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، فضای کلی زندگی) اثرات آن بر تعهد سازمانی معنی دار شده است و اثرات سایر متغیرها معنی دار نمی باشد و آنها تأثیر بسیار ضعیفی در پیش بینی متغیر ملاک داشته اند.
نتایج جدول ۴-۹ نشان می دهد که متغیر محیط کار ایمن و بهداشتی به مراتب سهم بیشتری در مقایسه با سایر متغیرها در پیشگویی متغیر ملاک دارد، زیرا یک واحد تغییر در انحراف معیار آن باعث می شود تا انحراف معیار متغیر ملاک (نعهد سازمانی) به اندازه ۲۰۷/۰ تغییر کند. در حالی که یک واحد تغییر در انحراف معیار پرداخت منصفانه باعث می شود تا انحراف معیار ملاک (تعهد سازمانی) به اندازه ۱۹۳/۰ تغییر نماید و به مراتب سهم پرداخت منصفانه و کافی از محیط کار ایمن و بهداشتی کمتر، ولی از فضای کلی زندگی بیشتر است، زیرا یک واحد تغییر در انحراف معیار فضای کلی زندگی باعث می شود تا انحراف معیار متغیر ملاک (تعهد سازمانی) به اندازه ۱۴۳/۰ تغییر نماید.
و همچنین با توجه به نتایج جدول ۴-۹ نشان می دهد که متغیر منصفانه و کافی ۶/۳۴ درصد واریانس متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را پیش بینی می کند و متغیر محیط کار ایمن و بهداشتی ۷/۲۳ درصد واریانس متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را پیش بینی می کند و متغیر فضای کلی زندگی ۹/۱۲ درصد واریانس متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را تبیین می کنند. براساس نتایج ضرایب بتا می توان نتیجه گرفت که بطور کلی (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، فضای کلی زندگی ۲/۷۱ درصد واریانس متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را پیش بینی می کنند.
با عنایت به معنادار شدن رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی ، با اطمینان ۹۹/۰ بیان می کنیم که فرضیه پژوهش مبنی بر اینکه بین کیفیت زندگی کاری (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، تأمین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانونگرایی در سازمان، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، یکپارچگی و انسجام اجتماعی، توسعه قابلیت های انسانی) با تعهد سازمانی رابطه وجود دارد، تأیید می شود.
بررسی فرضیه فرعی اول
بین پرداخت منصفانه و کافی با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملی رابطه وجود دارد.
جدول (۴-۱۰) توزیع ضریب همبستگی بین پرداخت منصفانه و کافی با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملی
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 10:08:00 ق.ظ ]
|