به منظور بررسی روایی سازه این مقیاس پس از تعیین روایی محتوایی، متشرعی (۱۳۸۹)، با بهره گرفتن از تحلیل عامل، ساختار عاملی مقیاس تعارض کار خانواده را مورد تأیید قرار داده و روایی سازه آن را برای نمونه ­ای از پرستاران مطلوب گزارش ‌کرده‌است(بذرافکن۱۳۹۰).

 

۳-۴-۳- پرسشنامه حمایت سازمانی

 

فرم ۸ آیتمی توسط پارکر(۲۰۰۰) تدوین و برای نخستین بار در ایران توسط اکبرزاده(۱۳۸۶) ترجمه و مورد استفاده قرار گرفت. این پرسشنامه شامل ۸ آیتم ‌می‌باشد و هر آیتم پنج گزینه پاسخ دارد. نحوه نمره­گذاری ماده­ های این پرسشنامه بر اساس مقیاس پنج درجه­ای (بسیار عالی امتیاز ۵ و بسیار خوب امتیاز ۴ و الی آخر) انجام ‌می‌گیرد. نحوه امتیازبندی سوالات ۲ و ۵ پرسشنامه مذکور به صورت معکوس و بقیه سوالات به صورت مستقیم نمره­گذاری می­ شود، کمینه نمره ۸ و بیشینه نمره ۴۰ است. در پژوهش پارکر(۲۰۰۰) روایی آن از طریق همبسته کردن نمره کل آزمون با نمره سوال کلی ۶۹/۰ و ضرایب پایایی آن از دو روش آلفای کرنباخ و تنصیف به ترتیب ۸۳/۰ و۹۰/۰ به دست آمد. در پژوهش اکبرزاده ضریب پایایی به روش آلفای کرونباخ و تنصیف به ترتیب برابر با ۸۱/۰ و ۶۸/۰، همچنین، روایی آن از طریق ملاکی همزمان ۷۰/۰، گزارش شد(به نقل از فرج زاده، ۱۳۸۸).

 

در پژوهش ابراهیمی ، ضرایب روایی و پایایی حمایت سازمانی در کارکنان شرکت لاستیک دنا با آلفای کرونباخ ۶۶/۰و روایی سازه ۵۹/۰بدست آمده است(ابراهیمی۱۳۹۱).

 

۳-۵ روش اجرای پژوهش

 

با مراجعه به سازمان اتش­نشانی شیراز ضمن معرفی و بیان هدف پژوهش و جلب حمایت و همکاری­های لازم از طرف مسئولین، با ارائه توضیحات لازم به کارکنان و دادن اطمینان در خصوص محرمانه بودن اطلاعات، پرسشنامه ­ها در بین آن­ها توزیع و با ارائه شیوه ‌پاسخ‌گویی‌، بعد از مدت زمان مشخص جمع ­آوری شدند.

 

۳-۶ روایی و پایایی (آلفای کرونباخ)

 

روایی پرسشنامه ­های پژوهش حاضر صوری بوده و پنج تن از صاحب نظران پرسشنامه ­های مذبور را تأیید کرده ­اند. جدول شماره ۳-۶-۱ پایایی پرسشنامه ­ها را نشان می­دهد

 

.

 

۳-۶-۱ جدول ضریب پایایی (آلفای کرونباخ)در کارکنان آتش­نشانی شیراز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تعارض کار-خانواده مبتنی بر زمان ۸۶/۰ تعارض خانواده-کار مبتنی بر زمان ۶۸/۰ تعارض کار-خانواده مبتنی بر توان فرسایی ۸۹/۰ تعارض خانواده-کار مبتنی بر توان فرسایی ۷۷/۰ تعارض کار-خانواده مبتنی بر رفتار ۷۷/۰ تعارض خانواده-کار مبتنی بر رفتار ۷۴/۰ حمایت سازمانی ادراک شده ۵۷/۰ علائم جسمانی ۷۶/۰ علائم اضطرابی و اختلال خواب ۹۰/۰ کارکرد اجتماعی ۷۶/۰ علائم افسردگی ۸۹/۰ سلامت عمومی ۹۲/۰

همان گونه که در جدول ۳-۶-۱ مشخص شده پایایی مؤلفه‌ ­های پرسشنامه ­ها برای کارکنان آتش­نشانی شیراز به صورت کامل نوشته شده است.

 

۳-۷ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

 

در ابتدا چند تحلیل ابتدایی برای به دست آوردن بینش اولیه نسبت به داده ­ها(میانگین، انحراف معیار، رگرسون چند متغیره) گردید. به طور کلی روش تحلیل داده ­ها با بهره گرفتن از شاخص همبستگی و تحلیل رگرسیون است.

 

فصل چهارم :

 

یافته­ ها

 

یافته­ ها

 

در این فصل یافته ­های پژوهش ارائه می­شوند. در این راستا، یافته ­های توصیفی متغیرهای پژوهش، ماتریس همبستگی صفر مرتبه متغیرهای پژوهش و جداول رگرسیونی ارائه می­شوند.

 

۴-۱ یافته ­های توصیفی مربوط به متغیرهای پژوهش

 

یافته ­های توصیفی مربوط به متغیرهای پژوهش (تعارض کار-خانواده، حمایت سازمانی، ابعاد سلامت عمومی) در جدول ۴-۱ و ۴-۲ آورده شده است. جدول شماره ۴-۱ یافته ­های توصیفی مربوط به ابعاد تعارض کار-خانواده ‌می‌باشد.

 

جدول شماره ۴-۱ یافته ­های توصیفی مربوط به ابعاد تعارض کار-خانواده

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

متغیر تعداد حداقل حداکثر میانگین انحراف استاندارد تعارض کار-خانواده مبتنی بر زمان ۱۵۸ ۳ ۱۵ ۷۴/۹ ۲۷/۳ تعارض خانواده-کار مبتنی بر زمان ۱۵۹ ۳ ۱۵ ۰۳/۸ ۷۱/۲ تعارض کار-خانواده مبتنی بر توان فرسایی ۱۵۹ ۳ ۱۵ ۵۵/۱۰ ۴۲/۳ تعارض خانواده-کار مبتنی بر توان فرسایی ۱۵۹ ۳ ۱۵ ۵۰/۷ ۸۸/۲ تعارض کار-خانواده مبتنی بر رفتار ۱۵۹ ۳ ۱۵ ۳۳/۹ ۹۰/۲ تعارض خانواده-کار مبتنی بر رفتار ۱۵۹ ۳ ۱۵ ۷۲/۸ ۸۴/۲ نمره کل تعارض خانواده-کار ۱۵۸ ۱۸ ۹۰ ۷۹/۵۳ ۷۸/۱۳

همان‌ طور که جدول ۴-۱ نشان می­دهد، در بین ابعاد تعارض کار-خانواده بیشترین میانگین و بیشترین انحراف استاندارد مربوط به بعد تعارض کار-خانواده مبتنی بر توان فرسایی و کمترین مقدار مربوط به بعد تعارض کار-خانواده مبتنی بر رفتار ‌می‌باشد و در بین ابعاد تعارض خانواده-کار بیشترین میانگین مربوط به بعد تعارض خانواده-کار مبتنی بر رفتار و کمترین میانگین مربوط به بعد تعارض خانواده کار مبتنی بر توان فرسایی ‌می‌باشد.کلیه ابعاد دارای حداقل مقدار ۳ و حداکثر مقدار ۱۵ می­باشند.

 

جدول شماره ۴-۲ یافته ­های توصیفی مربوط به متغیر حمایت سازمانی و متغیر سلامت عمومی و ابعاد آن را نشان می­دهد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...