هنگام تفسیر ضریب همبستگی، لازم است ماهیت جامعه ای را که دو متغیر در آن مورد مشاهده یا اندازه گیری شده اند، بررسی کرد. ضریب همبستگی بین دو متغیر از جامعه ای به جامعه دیگر فرق می کند زیرا:
۱-  اساس رابطه، از جامعه ای به جامعه دیگر فرق می کند.
۲- پراکندگی متغیرها در جوامع مختلف متفاوت است.
۳- همبستگی بین دو متغیر می تواند تحت تاثیر همبستگی آنها با متغیر سومی قرار بگیرد.
۳-۱۵-۳- تفسیر ضریب همبستگی
ضریب همبستگی جهت و شدت رابطه بین دو متغیر را نعیین می کند. گرچه این این ضریب به صورت اعشاری بیان می شود اما تفسیر آن باید بر حسب درصد باشد. ضریب همبستگی۰٫۷، هفتاد درصد از رابطه بین متغیر ها را تبیین نمی کند. ضریب همبستگی را نمی توان به صورت نسبت مورد مقایسه و تفسیر قرار داد. مثلا نمی توان گفت که ضریب همبستگی۰٫۹دقیقا دو برابر ضریب۰٫۴۵است.(همان منبع ،ص۹۹)
ضریب تعیین
ضریب همبستگی اندازه همبستگی بین دو متغیر را نشان می دهد اما این شاخص درباره ماهیت این همبستگی اطلاعات زیادی به ما نمی دهد. آنچه این شاخص مشخص می کند، وجود همبستگی بالا و یا پایین بودن نسبی آن است. (همان منبع ، ، ص ۹۹)
رگرسیون چند گانه
گاهی دو یا چند متغییر تاثیرعمده ای روی متغیروابسته دارند .دراین وضعیت ازرگرسیون چند گانه جهت پیش بینی متغیروابسته استفاده می شود . در رگرسیون چند گانه نیزفرض خطی بودن متغییرها برقرارمی باشد وبرهمین اساس معادله رگرسیون چند گانه با سه متغیروابسته به شکل زیرتعریف می شود :(سایت پایگاه تخصصی تحلیل آماری وداده پردازی )
++…++α=ý
جهت تعیین اعتباربیرونی پژوهش ،می توان اینگونه بیان نمود که ،آیا یافته های تحقیق قابل بسط وتعمیم به تک تک اعضاء جامعه درشرایط زمانی متفاوت می باشد یا خیر.درتحقیق حاضر ،جامعه مطالعاتی شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران که در گروه فلزات اساسی بوده وبین سالهای ۱۳۸۸تا۱۳۹۲می باشد که این دوره دارای شرایط اقتصادی ومسائل سیاسی خاص خود می باشد .لذاتسری نتایج به سایرسال ها وسایرواحد های اقتصادی خارج ازبورس می باید با احتیاط وبادرنظرگرفتن شرایط اقتصادی وسیاسی صورت پذیرد .
۳-۱۶- رگرسیون لجستیک[۴۸]
جهت پژوهش‌ هایی که متغیر وابسته آنها تنها دو نتیجه ممکن دارد و می‌تواند فقط یکی از دو ارزش صفر یا یک را بپذیرد دو تکنیک آماری معروف وجود دارد که عبارتند از تحلیل تمایزات و رگرسیون لجستیک. رگرسیون لجستیک ابزار قویتری نسبت به تحلیل تمایزات است بدین ترتیب در این تحقیق از روش رگرسیون لجستیک جهت آزمون فرضیه های فرعی یک و چهار استفاده می شود.
در رگرسیون لجستیک از مفهومی به نام نسبت برتری[۴۹] (نسبت  که نسبت احتمال وقوع حادثه به احتمال عدم وقوع حادثه مورد نظر می باشد) استفاده شده و لگاریتم نسبت برتری براساس رابطه زیر محاسبه می شود. این مدل به مدل لوجیت[۵۰] معروف است.

Pi = احتمال موفقیت
۱- Pi = احتمال عدم موفقیت
می باشد. ۰= ضریب عرض از مبدا که مشخص کننده مقدار لگاریتم نسبت برتری در سطح X=
= ضریب متغیر مستقل که نشان دهنده نوع رابطه و شیب خط رگرسیون می باشد.
= متغیرهای مستقل
رگرسیون لجستیک تمامی پیش شرط های رگرسیون خطی چند متغیره را نیاز ندارد (از جمله نرمال بودن متغیر وابسته). فقط مسئاله اصلی هم خطی بین متغیرهای مستقل می باشد که این آزمون در رگرسیون لجستیک نیز انجام می پذیرد.
خلاصه فصل
دراین فصل ابتداروش تحقیق ،جامعه آماری ونمونه آماری موردبررس قرارگرفت وسپس به بیان فرضیه ها ومبانی آن پرداختیم ودرادامه به تعریف متغییرهای عملیاتی شامل وابسته ومستقل پرداختیم.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
و یافته های تحقیق
۴-۱- مقدمه
داده های جمع شده آوری شده ارقام ومشخصاتی هستند که برای با معنی کردن آنها جهت براوردن هدف پژوهش ها وتحقیقات از آن کمک گرفته می شود .تجزیه تحلیل به عنوان مرحله ای ازروش علمی از پایه های اساسی هرتحقیق می باشد که بوسیله آن کلیه فعالیتهای تحقیقی تارسیدن به یک نتیجه کنترل وهدایت می شوند به عبارت دیگر تجزیه تحلیل نتایج تحقیق عبارتست از روشی که بوسیله آن کل فرایند تحقیق وپژوهش ازانتخاب مساله تا رسیدن به یک نتیجه مورد کنترل قرار می گیرد. در این فصل در بخش اول تحلیل توصیفی متغیرها بر اساس شاخص های پراکندگی و مرکزی مورد توصیف قرار گرفته اند و در بخش دوم تحلیل استنباطی متغیرها که در آن توزیع نرمال داده ها بررسی شده و نهایتاً همبستگی و آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی وجود رابطه خطی برای هر فرضیه مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۴-۲- تحلیل توصیفی
جهت انجام تحلیل توصیفی متغیرهای تحقیق از نرم افزار SPSS استفاده شده است، شاخص های آماری مورد بررسی در قالب شاخص های مرکزی میانگین و شاخص های پراکندگی واریانس و انحراف معیار می باشد که در جدول شماره ۱ قابل مشاهده است.

 

جدول شماره ۴-۱ آمار توصیفی متغیرها پنج ساله
نوع متغیر متغیر تعداد نمونه حد پایین حد بالا میانگین انحراف معیار واریانس
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...